slovenščina

Nexum je vaš zanesljivi partner za upravljanje kablov vse od ideje do inštalacij. Vse od enostavnih delov iz zaloge, do zahtevnih aplikacij po meri. Z veseljem vam bomo pomagali rešiti vaše potrebe in prihodnje izzive.

Gibljive kabelske verige

Kabelske verige, ki jim lahko pravimo tudi energetske verige, kabelski nosilci, kabelske gosenice ipd., so sistemi za vodenje in ščitenje kablov in cevi. S svojim robustnim ohišjem inštalacije ščitijo, njihova pametna oblika pa omogoča hitro in natančno gibanje inštalacij na avtomatiziranih strojih, dvigalih, vozičkih, robotih, vratih ipd. Zmanjšujejo obrabo in obremenitev kablov ter cevi, preprečujejo prepletanje/zapletanje kablov in povečujejo varnost za operaterje. Kabelske verige se lahko namesti tako, da se prilagajajo horizontalnim, vertikalnim, rotacijskim in trodimenzionalnim premikom.

Nudimo kabelske verige proizvajalca Brevetti Stendalto S.p.A., čigar robustni in inovativni izdelki rešujejo zahteve po dinamični zaščiti kablov in cevi v različnih aplikacijah, kot je industrijska robotika, strojegradnja, gradbena industrija, rudarska industrija, pristanišča in drugo.

Katalogi in brošure:

 

 

Brevetti Stendalto Cable Chains [EN]

 

 

 

Najlonske gibljive kabelske verige

 

Ponujamo širok razpon najlonskih kabelskih verig, razporejenih v 6 serij ki pokrivajo vse zahteve po dinamični zaščiti kablov in cevi. Light, Medium in Heavy serije so primerne za standardne linearne aplikacije, Protection serija se uporablja, kadar je potrebna zaščita pred delci iz okolja (zaprte verige), Sliding serija je ustrezna za poti dolžin do 400 m, ki se izvedejo z uporabo kanalov, po katerih veriga drsi, Robot serija pa je primerna za rotacijske aplikacije, ki so najpogosteje prisotne pri robotih.

Vedno smo na voljo tudi za prilagojene rešitve ali rešitve po meri. Na željo kupcev verige tudi opremimo s kabli in cevmi s priključki ali brez.

Light serija

Nova Brevetti Stendalto serija kabelskih verig za krajše poti in manj zahtevna okolja. Primerna je za aplikacije, kjer ni velikih obremenitev okolja in težkih inštalacij, manjši pa so tudi pospeški in hitrosti. Primerne so tudi za drsne aplikacije v kombinaciji z vodilnimi kanali.

 

Medium serija

Srednje zmogljive kabelske verige z rumenimi povezovalnimi elementi, ki omogočajo visoko zmogljivost in prepoznavnost. Na voljo so izvedbe z odprtim pokrovom ali zaprti sistemi.

Heavy serija

Heavy serija z najmočnejšimi členi, omogoča nepodprte (samonosne) horizontalne aplikacije s potmi do 14m brez dodatnih podpor v težkih pogojih z velikimi dodatnimi obremenitvami. Na voljo so tudi v kombinaciji z ALU ali INOX prečniki za še večjo trdnost.

Protection serija

Zaprte verige za zaščito kablov pred trdimi delci. Vsak člen ima lahko tudi hitro snemljiv pokrov za enostavno inštalacijo kablov ali cevi.

Sliding serija

Ta serija kabelskih verig je namenjena za daljše poti inštalacij. Členi so opremljeni z drsniki, ki omogočajo verigi, da brez obrabe vitalnih delov drsi sama po sebi. Narejeni so iz posebnih polimerov za zmanjšanje trenja in obrabe. Za podporo in vodenje verige so na voljo posebni vodilni kanali v pločevinasti ali ALU izvedbi. Za načrtovanje poskrbi NEXUM.

 

Robot serija

Inovativna serija kabelskih verig za rotacijske aplikacije, kot so roboti za varjenje, barvanje, manipulatorji in podobno (rotacije možne preko 360°). Na voljo v 9 različnih modelih z odpirajočimi členi, kar omogoča enostavno namestitev inštalacij, zamenjave v primeru loma ipd.

Kovinske gibljive kabelske verige

 

Za vse aplikacije, kjer ni mogoče uporabiti najlonske kabelske verige (jeklarne, livarne, strojna orodja, naftne ploščadi), nudimo kovinsko serijo kabelskih verig.

 

Kovinske kabelske verige so na voljo s standardnimi aluminijastimi prečniki ali s pregradami, izdelanimi po naročilu. Za posebne aplikacije so na voljo tudi iz nerjavečega jekla AISI 316.

Katalogi in brošure:

 

 

Brevetti Stendalto Steel Cable Chains [EN]

 

 

 

Celovite rešitve

Ponujamo celovite rešitve s kabelskimi verigami na ključ, pri čemer načrtujemo in dostavimo kabelske verige predhodno sestavljene s kabli in konektorji, pripravljenimi za namestitev, lahko pa Vam samo pomagamo pri izbiri in načrtovanju.
 

Tehnične prednosti sestavljenih verig za vas:

  • krajši čas montaže

  • ni potrebe po nakupu posameznih komponent na različnih mestih

  • eno jamstvo za celoten sistem

  • enostavnost in zanesljivost


Vaš prihranek:

  • prihranek časa za namestitev, sestavljanje in čakanje na posamezne komponente

  • ni potrebe po vzdrževanju zalog rezervnih delov

 

Kontaktirajte našega specialista

+386 40 755 559

jurij@nexum.si

 

© 2015 - 2019 by Nexum Ltd.