top of page

OMNIMATE 4.0 postavlja nova pravila igre

SNAP IN rešitev za novo generacijo naprav

Mar. 12, 2021

Zahteve v razvoju električnih naprav so v konstantnem porastu, kar prispeva k večji kompleksnosti naprav in večjim izzivom za razvijalce. Podjetje Weidmüller predstavlja OMNIMATE 4.0, učinkovito rešitev za nadaljnji digitalni razvoj naprav.

Novi konektorji OMNIMATE 4.0, ki so modularno zasnovani, odlično zadostijo tem zahtevam. Njihova podlaga sta nov koncept pri oblikovanju in hitra SNAP IN namestitev.


Konektorji OMNIMATE 4.0 prinašajo kar nekaj prednosti:


1. SNAP IN tehnologija

SNAP IN tehnologija je novost na trgu, hkrati pa je zelo zanesljiva in enostavna. SNAP IN namreč deluje po principu mišje pasti. Vse kar morate storiti je, da vodnik brez izolacije vstavite v vpenjalno mesto in past se bo sprožila. Za vstavljanje vodnikov ne potrebujete kabelskih tulcev. Povezava je popolnoma varna. Na pravilno namestitev žice vas opozorita zvočni in vizualni signal. Ob vstavitvi vodnika v konektor lahko slišite klik, hkrati pa na mestu vstavitve izskoči zeleni marker. SNAP IN tehnologija bistveno prispeva k učinkovitosti: hitro, varno in pripravljeno na avtomatizacijo.


2. Modularen dizajn

Konektorji OMNIMATE 4.0 so sestavljeni iz posameznih enot, kar omogoča večjo fleksibilnost pri dizajnu in enostavno sestavljanje. V skladu z želeno konfiguracijo se enostavno sestavi posamezne dele v končni produkt. Modularni dizajn tako omogoča večjo prilagodljivost pri oblikovanju naprav nove generacije. Fleksibilno, hitro in robustno.


3. Weidmüller konfigurator

Weidmüller konfigurator je programsko orodje, ki olajšuje delo inženirjev. Modularni koncept konektorjev omogoča prilagodljivo konfiguracijo vašim potrebam na hiter in enostaven način. Do konfiguratorja lahko dostopate tukaj.


4. Hitrost

Zaradi modularnega dizajna je sestava želenega izdelka hitra in enostavna, s čimer se pohitri tudi čas dobave.


5. Hibridna različica s Single Pair Ethernet (SPE) tehnologijo

SPE je lahko vključen v OMNIMATE 4.0 hibridni konektor. V enem konektorju je možno združiti podatkovno komunikacijo z močnostno in signalno. SPE dviguje Ethernet komunikacijo na povsem novo raven. Namesto 4 parov žic Single Pair Ethernet ožičevanje potrebuje le 1 par žic za prenos podatkov in moči. To prinaša prednosti, kot so enostaven dizajn, nižja teža, prihranek prostora in inštalacijskih stroškov v industrijskih okoljih. SPE omogoča end-to-end povezavo številnih naprav v industrijskem IoT. OMNIMATE 4.0 portfelj že vključuje to tehnologijo.


6. Raznolike aplikacije

Zaradi SNAP IN tehnologije je OMNIMATE 4.0 odlična rešitev za praktično vse obstoječe električne naprave v industrijskem okolju. V pomoč pri iskanju primernega izdelka za posamezno napravo je lahko spletno orodje Weidmüller AppGuide. Naprave z integriranimi OMNIMATE 4.0 moduli podpirajo tako imenovano »smartifikacijo« industrijske IoT infrastrukture.


Podjetje Weidmüller načrtuje razširitev nove generacije konektorjev na celoten portfelj, ki pokriva preseke žic od 1,5 do 16 mm². Sledenje trendu eno kabelskih rešitev omogočajo konfiguracije številnih hibridnih različic. Gre za združitev moči, signala in podatkov v enem konektorju, kar prispeva k prihranku prostora v napravi in časa pri namestitvi.


Za več informacij o novi generaciji OMNIMATE 4.0 konektorjev se obrnite na našega specialista.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page