top of page

Preprečite nesreče mostnih dvigal

Varnostna osvetlitev mostnih dvigal zmanjšuje možnost nesreč, ki jih povzroči neopaženo gibanje dvigala.

Jun. 14, 2024

Nesreče z mostnimi dvigali lahko povzročijo številni dejavniki. Širok spekter posameznikov je izpostavljen tveganju za nesreče, vključno z mimoidočimi, delavci in celo operaterji dvigal.

Najpogostejša vrsta nesreče z mostnimi dvigali je, ko posameznika zadane predmet, ki je padel z dvigala ali njegovega tovora. V teh situacijah se posameznik zadržuje pod dvigalom med njegovim delovanjem, kar se nikoli ne bi smelo zgoditi. Prav tako lahko operaterji, če ne zagotovijo proste poti gibanja, povzročijo trke dvigala z drugimi kosi opreme, delavci in celo električnimi vodniki. Vse te nesreče so lahko katastrofalne, saj lahko delavce težki tovori zdrobijo ali resno poškodujejo.


Ena izmed sodobnejših rešitev za varnost dvigal je uporaba varnostne osvetlitve za osvetlitev območja okoli glave dvigala in/ali tovora, ki ga premika. Ta varnostni ukrep je razmeroma poceni in enostaven za namestitev, vendar občutno poveča varnost na delovnem mestu tako za operaterje dvigal kot vse v njegovi bližini.


Varnostna luč SUPER HP EVO je industrijska LED svetilka, zasnovana za varnostno osvetlitev mostnih dvigal, nameščenih na velikih višinah in v zelo svetlih okoljih. Idealna je za zagotavljanje večje varnosti operaterja mostnega dvigala in delavcev, ki delujejo v okoliških manevrskih območjih, še posebej v hrupnih in nevarnih okoljih.

Varnostna luč nameščena na nadzemno dvigalo, oddaja snop modre ali rdeče svetlobe na tla, ki vizualno opozarja na prihod mostnega dvigala ter označuje manevrsko območje spredaj in zadaj. Varnostna luč je opremljena z zelo učinkovitimi LED diodami in koncentrirano optiko, kar naredi projekcijo zelo vidno. Naprava ima vgrajen ventilator za boljše upravljanje toplotne disipacije. Materiali, kot so eloksiran aluminij in nerjaveče jeklo, naredijo varnostno luč trpežno in visokokakovostno.


Dvigala so bistveni del industrijske opreme, vendar so tudi ena najnevarnejših naprav. Če varnostni predpisi in protokoli niso upoštevani, so nesreče z dvigali neizogibne, pri čemer so poškodbe pogosto zelo hude in pogosto smrtonosne.


KONTAKT

Jurij Žvab

Cable Management | Industrial Identification | Safety at Work


T: +386 40 755 559

E: jurij@nexum.si

bottom of page