top of page
Svetlobno varnostno označevanje naslovni

Napredne rešitve za svetlobno varnostno označevanje

Svetlobno varnostno označevanje na delovnem mestu igra zelo pomembno vlogo. Ne zagotavlja samo udobnih in produktivnih delovnih pogojev, ampak izboljšuje tudi varnost in preprečuje nesreče. Pravilno varnostno svetlobno označevanje v delovnem okolju prispeva k večjemu prepoznavanju tveganj, večji pozornosti in reakciji operaterjev ter zmanjšuje možnosti za napake.

Jasno označevanje s svetlobnimi oznakami

Svetlobne oznake za razliko od fiksnih oznak (barvanje, lepljenje ipd.) v veliko primerih bolj jasno označujejo nevarnosti in varne poti, predvsem tam, kjer obstajajo težave z apliciranjem fizičnih oznak. Njihova velika prednost je tudi premičnost. Tak primer aplikacije so žerjavi z nameščenim svetlobnim virom. Pravilno izbrane in nameščene rešitve svetlobnega varnostnega označevanja zelo učinkovito preprečujejo nezgode na delovnih mestih. Zaradi prednosti, ki jih prinaša svetlobno varnostno označevanje, ga uporablja vedno več podjetij.

V podjetju Nexum nudimo izdelke za varnostno svetlobno označevanje proizvajalca Progtech. Gre za podjetje, ki je specializirano za načrtovanje in izdelavo opreme za LED razsvetljavo. Njihovo znanje in izkušnje jim omogočajo oblikovanje in produkcijo prilagojenih LED rešitev za svetlobno varnostno označevanje.

Progtech luči so zasnovane tako, da z nizko porabo energije na tla projicirajo simbole in črte, s čimer se izognemo uporabi toksičnih barv na tleh, neprestanem ponovnem barvanju in lepljenju oznak ter težavam z umazanimi področji, kjer fizične oznake delujejo zelo slabo.

Vrste aplikacij za svetlobno varnostno označevanje

Nudimo prilagojene LED rešitve za varnostno svetlobno označevanje za različne aplikacije.

Varnostna razsvetljava na vozilih

Safety Bar 20 (Progtech).jpg

LED svetlobni viri, ki so aplicirani na vozilih, projicirajo močan žarek na razdalji več metrov, kar omogoča zgodnje opozarjanje na nevarnost prihoda vozila.

Varnostni svetlobni znaki

Mini in Mid Safe (Progtech).jpg

S projiciranjem varnostnih znakov na tla se zagotavlja varnost zaposlenih s široko paleto aplikacij, ki jih je mogoče doseči s posebnim sistemom leč.

Svetlobni signali za žerjave

Safety Bar 30.jpg

Industrijski LED projektorji za opozarjanje okolice na prihod oz. premike industrijskih žerjavov so idealni za večjo varnost žerjavistov in delavcev v bližini žerjavov.

Osvetlitev prašnih in vročih prostorov

Thor (Progtech).jpg

LED reflektorji so primerni za prašne prostore z visokimi temperaturami. Imajo stopnjo zaščite IP65 in so na voljo v nevtralni beli in hladno beli barvi.

LED projektorji za osvetljevanje poti

Safety Bar 25 (Progtech).jpg

Projektorji za osvetlitev transportnih poti, pešpoti, poti za izhode v sili itd. Projicirani žarki so vedno dobro vidni brez nevarnosti bledenja ali prekritja z umazanijo.

Pametna križišča

Storm Tower (Progtech).jpg

Pametna (dinamična) križišča zagotavljajo najvišji nivo varnosti. Svetlobni signali označujejo, kdo ima prednost, če pride do situacije, ki to zahteva.

Različne aplikacije

Novost: premična začasna varnostna osvetlitev

Redno vzdrževanje igra pomembno vlogo pri preprečevanju delovnih nesreč. Zahvaljujoč premičnim SOS lučem je opozarjanje na vzdrževalna dela enostavno, hitro in učinkovito. Omogočajo jasno označevanje območij, ki so začasno nedostopna, in alternativnih varnih poti.

 

Prednosti prenosljivih SOS luči:

  • Premična LED osvetlitev.

  • Zaradi magnetov na zadnji strani enostavno namestite in odstranite luč.

  • Polnilna baterija (ki se polni preko USB C kabla) s 5-urnim neprekinjenim delovanjem.

  • Barve: zelena, jantar, bela, rdeča; možnost puščice ali križa.

  • On/off gumb za hitro prižiganje in ugašanje.

  • Nezlomljiva polikarbonatna kupola in osnova, s standardom IP54.

  • Deluje v temperaturnem območju od -10 °C do 50 °C.

Podrobne tehnične specifikacije si lahko preberete v dokumentu:

SOS luč
bottom of page