top of page
Energy chains banner.jpg

Smo specializiran partner za področje energetskih verig

Kabelske verige, ki jim lahko rečemo tudi energetske verige, kabelski nosilci, kabelske gosenice ipd., so sistemi za vodenje in ščitenje kablov ter cevi. S svojim robustnim ohišjem ščitijo inštalacije, njihova zasnova pa omogoča hitro in natančno gibanje inštalacij na avtomatiziranih strojih, dvigalih, vozičkih, robotih, vratih ipd. Zmanjšujejo obrabo in obremenitve kablov ter cevi, preprečujejo prepletanje/zapletanje kablov in povečujejo varnost za operaterje. Energetske verige se lahko namesti tako, da se prilagodijo horizontalnim, vertikalnim, rotacijskim in tridimenzionalnim premikom.

Nudimo energetske verige proizvajalca Brevetti Stendalto S.p.A., čigar robustni in inovativni izdelki rešujejo zahteve po dinamični zaščiti kablov in cevi v različnih aplikacijah, kot so industrijska robotika, strojegradnja, gradbena industrija, rudarska industrija, pristanišča in drugo.

Smo specializiran partner na področju energetskih verig, zato se lahko zanesete na nas.

 • Svetujemo pri izbiri: izkušeni strokovnjaki za vas hitro najdejo optimalno rešitev za vaš primer in pripravijo brezplačen osnovni izris.

 • Načrtujemo: opravimo izmere in izris optimalne rešitve glede na želje in potrebe.

 • Opremimo z dodatno opremo: če je rešitev nestandardna, se lahko doda elemente po naročilu.

 • Predhodno namestimo vse inštalacije: kabli in cevi s priključki ali brez, pripravljenimi za namestitev.

 • Izvajamo montažo: naši izkušeni partnerji za vas profesionalno zmontirajo energetske verige.

Brevetti je družinsko podjetje, ki se ponaša s svojo prilagodljivostjo, zato je v svetu vodilno na področju rešitev po meri naročnika. Poleg verig nudimo tudi namenske kable, saj morajo biti ti skladni z verigami, v katere se vgrajujejo.

Najlonske gibljive energetske verige

Najlonske gibljive energetske verige

Nudimo širok razpon najlonskih energetskih verig, razporejenih v 6 serij, ki pokrivajo vse zahteve po dinamični zaščiti kablov in cevi. Light, Medium in Heavy serije so primerne za linearne aplikacije v različnih stopnjah robustnosti in zaščite. Protection serija se uporablja, ko je potrebna zaščita pred delci iz okolja (zaprte verige). Sliding serija je ustrezna za poti dolžin do 400 m, ki se izvedejo z uporabo kanalov, po katerih veriga drsi. Robot serija pa je primerna za rotacijske aplikacije, ki so najpogosteje prisotne pri robotih in vrtljivih mizah.

Vedno smo na voljo tudi za prilagojene rešitve ali rešitve po meri. Na željo kupcev verige dobavimo v kompletu z vsemi kabli in cevmi, s priključki ali brez.

Light serija

Brevetti Stendalto serija lahkih energetskih verig za krajše poti in manj zahtevna okolja. Primerna je za aplikacije, kjer ni velikih obremenitev okolja in težkih inštalacij, manjši pa so tudi pospeški in hitrosti. Primerne so tudi za drsne aplikacije v kombinaciji z vodilnimi kanali.

Light serija (Brevetti)

Medium serija

Srednje zmogljive verige z rumenimi povezovalnimi elementi, ki omogočajo visoko zmogljivost in prepoznavnost. Na voljo so izvedbe z odpirajočimi ali fiksnimi prečniki.

Medium serija (Brevetti)

Heavy serija

Heavy serija z najmočnejšimi členi omogoča nepodprte (samonosne) horizontalne aplikacije s potmi do 14 m brez dodatnih podpor v težkih pogojih z velikimi dodatnimi obremenitvami. Na voljo so tudi v kombinaciji z ALU ali INOX prečniki za še večjo trdnost.

Heavy serija (Brevetti)

Protection serija

Zaprte verige za zaščito kablov pred trdimi delci. Vsak člen ima lahko tudi hitro snemljiv pokrov za enostavno inštalacijo kablov ali cevi.

Protection serija (Brevetti)

Sliding serija

Ta serija energetskih verig je namenjena za daljše poti inštalacij. Členi so opremljeni z drsniki ali kolesi, ki omogočajo verigi, da brez obrabe vitalnih delov drsi sama po sebi. Narejeni so iz posebnih polimerov za zmanjšanje trenja in obrabe. Za podporo in vodenje verige so na voljo posebni vodilni kanali v pločevinasti ali ALU izvedbi. Za načrtovanje in strokovno svetovanje poskrbi Nexum.

Sliding serija (Brevetti)

Robot serija

Inovativna serija energetskih verig za rotacijske aplikacije, kot so roboti za varjenje, barvanje, manipulatorji in podobno (rotacije možne preko 360°). Na voljo v 9 različnih modelih z odpirajočimi členi, kar omogoča enostavno namestitev inštalacij, zamenjave v primeru loma ipd.

Robot serija (Brevetti)

Katalogi in brošure

V pomoč sta vam lahko katalog in spletna stran proizvajalca Brevetti Stendalto.

Kovinske gibljive energetske verige

Kovinske gibljive energetske verige

Za vse aplikacije, kjer ni mogoče uporabiti najlonske energetske verige (jeklarne, livarne, strojna orodja, naftne ploščadi), nudimo kovinsko serijo energetskih verig.

Kovinske energetske verige so na voljo s standardnimi aluminijastimi prečniki ali s pregradami, izdelanimi po naročilu. Za posebne aplikacije so na voljo tudi iz nerjavečega jekla AISI 316.

Katalogi in brošure

V pomoč sta vam lahko katalog in spletna stran proizvajalca Brevetti Stendalto.

Celovite rešitve

Celovite rešitve

Ponujamo celovite rešitve s kabelskimi verigami na ključ

 • Načrtujemo: opravimo izmere in izris optimalne rešitve glede na želje in potrebe.

 • Opremimo z dodatno opremo: če je rešitev nestandardna, se lahko doda elemente po naročilu.

 • Predhodno namestimo vse inštalacije: kabli in cevi s priključki ali brez, pripravljenimi za namestitev.

 • Izvajamo montažo: naši izkušeni partnerji za vas profesionalno zmontirajo energetske verige.

Prednosti sestavljenih verig za vas:

 • krajši čas montaže,

 • ni potrebe po nakupu posameznih komponent na različnih mestih,

 • eno jamstvo za celoten sistem,

 • enostavnost in zanesljivost.

Vaš prihranek:

 • prihranek časa za namestitev, sestavljanje in čakanje na posamezne komponente,

 • ni potrebe po vzdrževanju zalog rezervnih delov.

bottom of page