Stack of Magazines

Nexum izpostavlja: novosti in zanimivosti z naših področij delovanja

arrow&v

Rešitve za zaščito kablov v čistih/sterilnih okoljih

Upravljanje kablov

Dec. 06, 2021

Pri proizvodnih procesih in v okoljih, za katere veljajo visoke higienske zahteve, je potrebno skrbno razmisliti o rešitvah za preprečevanje nalaganja umazanije. S povečanjem avtomatizacije postaja zaščita napajalnih in podatkovnih kablov še toliko bolj pomembna.

Businesswoman with Mask

Napredna serija PCB konektorjev je rojena za prihodnost industrijske avtomatizacije

Spojna tehnika

Dec. 02, 2021

Skupaj s hitrim razvojem industrijske avtomatizacije in IoT se razvija tudi umetna inteligenca (AI) v proizvodnji. V zadnjih letih gre za eno najhitreje razvijajočih se tehnologij. Vključitev AI v proizvodno industrijo prispeva k varnejšemu delovnemu okolju, kar nadalje vodi k dvigu standardov in količini produkcije. AI podpira avtomatizacijo proizvodne industrije, ki s tem dosega natančnost in produktivnost, ki sega izven okvirov človeških zmožnosti. Do leta 2025 naj bi AI v proizvodni industriji letno zrastla za 53,55 %.

Businesswoman with Mask

Močnostni releji za učinkovite polnilnice električnih vozil in druge zelene energetske sisteme

Močnostna elektronika

Dec. 01, 2021

Z rastjo trga električnih vozil se veča tudi potreba po rešitvah za njihovo učinkovito polnjenje. Povpraševanje po električnih vozilih se povečuje tudi zaradi skrbi za globalno okoljsko problematiko, saj se poleg drugih prednosti z njihovo uporabo občutno zmanjšuje onesnaženje. Strokovnjaki iz panoge za avtomobilski trg v prihodnjih letih napovedujejo znatno rast prodaje električnih vozil, zaradi česar bodo le-ta predstavljala ključno vlogo pri naslednji generaciji vozil in prevoznih sredstev.

Businesswoman with Mask

Kompaktne rešitve za napajanje z digitalnim in analognim krmiljenjem

Močnostna elektronika

Nov. 05, 2021

Če razvijate sisteme za proizvodnjo polprevodnikov, medicinskih naprav ali visoko zmogljive industrijske opreme, boste morda potrebovali vir energije, ki zagotavlja natanko takšno moč in krmilne parametre, ki jih potrebujete, v najmanjši možni obliki. Optimizacija površinskih obdelav materialov je na primer v veliki meri odvisna od pravilno konsistentne LED osvetlitve – le to nadzira natančen, zanesljiv in uporabniško nastavljiv napajalnik.

Businesswoman with Mask

Izberite prave ključavnice za varnost zaposlenih

Varstvo pri delu

Nov. 05, 2021

Zaradi raznovrstne ponudbe varnostnih obešank je izbira prave ključavnice lahko precej težka. Naj vam pomagamo izbrati ključavnico, ki ustreza vašim zahtevam. Nudimo varnostne obešanke različnih proizvajalcev (Brady, Master Lock, Lastna znamka).

Businesswoman with Mask