top of page

Avtomatizacija na področju označevanja vodnikov

Stroškovna učinkovitost, večja produktivnost in varnost ter boljša optimizacija

Feb. 28, 2020

Avtomatizirano označevanje kot del avtomatiziranih delovnih procesov prispeva k tekočem delovanju organizacije. Proizvajalec Brady ponuja družino tiskalnikov in aplikatorjev za avtomatizirano označevanje, ki omogočajo, da je delo opravljeno bolj učinkovito ter brez napak.

Danes je avtomatiziran delovni proces za obstoj na trgu nujno potreben. Pomen in prednosti avtomatizacije se kažejo v večji stroškovni učinkovitosti, kakovosti izvedbe, zmanjšanem vplivu človeškega faktorja na kakovost izdelkov, povečani varnosti in produktivnosti, boljšem nadzoru ter optimizaciji procesov.

 

Avtomatizirano označevanje kot del avtomatiziranih delovnih procesov prispeva k tekočem delovanju organizacije. Proizvajalec Brady ponuja družino tiskalnikov in aplikatorjev za avtomatizirano označevanje, ki omogočajo, da je delo opravljeno učinkovito in brez napak. Ta napredna tehnologija prispeva k:

 

  • povečanju produktivnosti – čas označevanja se razpolovi,

  • zmanjšanju napak – obstojno in konsistentno označevanje brez popravkov,

  • hitremu uvajanju sprememb – intuitivni barvni zaslon na dotik in uporabniški vmesnik omogočata enostavno spreminjanje nastavitev.

 

A5500 tiskalnik in aplikator zastavic

Čeprav se premeri žic vedno bolj zmanjšujejo, obseg podatkov za njihovo označevanje ostaja enak. Uporaba oznak v obliki zastavic reši to dilemo z dodatnim prostorom za podatke, ki morajo biti navedeni na žici. S tiskalnikom in aplikatorjem oznak A5500 proizvajalca Brady lahko natisnete in aplicirate zastavice v le 5 sekundah. Z njegovo uporabo se zmanjša odpad, ponovno označevanje pa zaradi konsistentnega apliciranja zastavic brez gub, krivin ali neujemanja robov ni več potrebno. Ne glede na to, ali gre za trajno označevanje, za zahtevo po najvišji kvaliteti, za splošno označevanje ali za začasno označevanje, širok nabor materialov za oznake omogoča rešitve za vse zahteve.


Raznolik material za oznake skupaj s tiskalnikom in aplikatorjem A5500 omogoča najboljše avtomatizirano označevanje žic in kablov, ki presega potrebe označevanja in avtomatizira uporabnikov proces.


Za več informacij o Brady tiskalniku A5500 si preberite tukaj.


Wraptor™ A6500 tiskalnik in aplikator oznak

Wraptor A6500 je tiskalnik in aplikator oznak za označevanje vodnikov z ovijanjem. Oznako natisne in aplicira v 5 sekundah, s čimer se lahko bistveno poveča količina označenih žic v določenem času. Wraptor A6500 je z modernim uporabniškim vmesnikom z barvnim zaslonom na dotik enostaven za uporabo za označevanje širokega razpona žic, s premerom od 1,52 mm do 15,24 mm. Zaradi USB vhodov in ethernet povezave se ga enostavno vključi v različna produkcijska okolja. Omogoča shranjevanje pogosto uporabljenih oznak. Z Wraptorjem A6500 vam ni potrebno tiskati oznak vnaprej, s čimer se zmanjša odpadni material. Zaradi tesnega ovijanja oznak, so le-te aplicirane z minimalnim gubanjem in brez mehurčkov. Tehnologija termalnega tiska prispeva k odlični berljivosti in obstojnosti oznak. Resolucija tiska 300 dpi pa omogoča tiskanje visokokvalitetnih bar kod, logotipov in diagramov.


Za več informacij o Brady tiskalniku A6500 si preberite tukaj.


Brady Workstation 

Napredno tehnologijo Brady tiskalnikov Wraptor™ A6500 in BradyPrinter A5500 dopolnjuje modularna programska platforma Brady Workstation, ki je z možnostjo izbora potrebnih orodij in aplikacij, enostavnih in učinkovitih za uporabo, revolucionirala oblikovanje in tiskanje oznak. Ena od aplikacij, ki jih ponuja Brady Workstation, je Data Automation, ki prejema podatke iz različnih sistemov, in jih nato pretvori v oznake, narejene po meri. Tako se izognemo morebitnim napakam in privarčujemo na času.

 

Avtomatizirano označevanje (od oblikovanja oznak do njihovega apliciranja) prispeva k bistveno hitrejšemu označevanju, večji natančnosti, konsistentnosti in produktivnosti. Izkušeni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri optimalne rešitve za vaše potrebe. Za pomoč se obrnite na našega specialista.

KONTAKT

Jurij Žvab

Cable Management | Industrial Identification | Safety at Work


T: +386 40 755 559

E: jurij@nexum.si

bottom of page