top of page

48V/12V dvosmerni DC/DC pretvornik z visoko gostoto moči

Do 98 % učinkovitost pretvorbe energije

Jan. 17, 2022

Proizvajalec Delta Electronics je predstavil dvosmerni DC/DC pretvornik visoke gostote moči U50SU4P162 za podatkovne centre, superračunalnike in druge visokotehnološke sisteme. Z večanjem zahtev po visoki učinkovitosti podatkovnih centrov z visoko gostoto moči, U50SU4P162 zagotavlja dvosmerno pretvorbo 48V/12V, visoko gostoto moči, majhen odtis in do 98 % učinkovitost pretvorbe.

Dr. Wei Tang, direktor za raziskave in razvoj oddelka DC/DC pretvornikov pri Delti, je izpostavil, da je hiter tempo razvoja tehnologije in interneta dramatično spremenil naš vsakdan. Glede na napovedi v letnem poročilu CISCO 2020 Annual Internet Report*1 naj bi razvoj tehnologije 5G in umetne inteligence za e-vozila dodal 20-30 % k letni stopnji rasti podatkovnih centrov med 2020-2025.


Poleg tega je vpliv epidemije COVID-19 spodbudil spletne aktivnosti za rekreacijo, trgovino, tehnologijo in številne druge industrije na svetovnem trgu. Nastali trendi za platforme družbenih medijev, spletne igre in delo/študij na daljavo so močno povečali potrebo po zelo učinkovitih in zanesljivih podatkovnih centrih, ki delujejo 24/7. Izgradnja več podatkovnih centrov pomeni večjo porabo energije, kar vodi do višjih zahtev glede učinkovitosti porabe energije (PUE) objektov in naprav.


Številni dobavitelji iščejo visoko učinkovite rešitve z visoko gostoto moči za posodobitev opreme. Na primer, podatkovni centri in visokonapetostne AI računalniške kartice običajno uporabljajo izhodno moč 12V. Vendar pa visoka poraba DC energije in padec napetosti negativno vplivata na sisteme. Da bi rešili to težavo, so se proizvajalci obrnili na uporabo 48V, medtem ko je večina strežniških PCB-jev ostala 12V, s čimer sta pretvorba energije in napajanje postala še bolj zapletena in težavna.


Opazno je znatno povečanje potreb po 48V/12V dvosmernih DC pretvornikih, še posebej pri AI računalniških karticah. U50SU4P162 pretvori 48V v vmesno napetost, ki jo zahteva regulator nižje napetosti. Prav tako lahko pretvori 12V v 45V za napajanje sistema na nižji stopnji, tako da zadovolji potrebe različnih energetskih sistemov. Delta uporablja inovativno tehnologijo za celovit razvoj novih izdelkov (napajalnih modulov) z visokimi zmogljivostmi in razširljivostjo za nove podatkovne centre. Pretvornik U50SU4P162 je ključ za zagotavljanje visoko učinkovitih, uporabniku prijaznih energetskih rešitev z dodano vrednostjo.


DC/DC pretvornik U50SU4P162 omogoča dvosmerno pretvorbo 48V/12V, 800 W izhodne moči in preklopno frekvenco 1 MHz. Z ultra visoko gostoto moči pretvornik U50SU4P162 lahko doseže 98 % učinkovitost pretvorbe energije. Zmožnost obvladovanja velike obremenitvene kapacitivnosti (do 10.000 µF) in dvostranskega toplotnega izmenjevalnika z nizko toplotno odpornostjo prav tako pomaga zagotoviti visoko zmogljivo računalništvo za podatkovne centre z visoko gostoto moči.


Druga izpostavljena značilnost pretvornika U50SU4P162 je protokol PMBus. Pretvorniku omogoča prenos podatkov o moči sistemskih krmilnikov za učinkovito spremljanje in upravljanje. Za dodatno pomoč strankam pri izgradnji naprednih sistemov Delta nudi prilagojene rešitve za konfiguracijo napajanja in dodatne toplotne izmenjevalnike.


Z naprednimi funkcijami, visoko gostoto moči, majhnim odtisom in prilagodljivostjo pretvornik U50SU4P162 zagotavlja visoko učinkovitost podatkovnih centrov, superračunalnikov in drugih visoko tehnoloških sistemov.


Za več informacij o predstavljenem DC/DC pretvorniku kontaktirajte našo produktno specialistko. Več o naši ponudbi DC/DC pretvornikov lahko izveste, če kliknete tukaj.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page