top of page
background DC DC.jpg

Rešitve s področja močnostne elektronike: DC/DC pretvorniki

Nudimo široko paleto enosmernih DC/DC pretvornikov priznanih proizvajalcev Delta Electronics, CUI (Bel Group) in ABB, moči od 0,25 W do 1300 W, različnih načinov montaže, ki vključujejo SMD montažo na tiskano vezje, THR montažo, montažo na ogrodje, montažo na hlajeno osnovno ploščo itd. Vsi naši dobavitelji so svetovno priznani proizvajalci zanesljivih rešitev in nudijo izdelke najboljše kakovosti.

Usmerjeni smo h kakovosti in strokovnemu znanju, naša linija enosmernih (DC/DC) pretvornikov ponuja raznolik izbor konfiguracij, možnosti vhodne in izhodne napetosti, zaščite in posebnosti. Naše dolgoletne izkušnje z razvojem naše linije DC/DC pretvornikov so nam omogočile vpogled v različne potrebe naših kupcev, od ekonomičnih rešitev z nizko porabo energije do zanesljivih napajalnih modulov. Za potrebe razvoja, testiranja in serijske proizvodnje se lahko vedno obrnete na nas in vam bomo ponudili najboljšo rešitev, tako z vidika tehničnih specifikacij kot z vidika cene in dobavljivosti.

Kako izberemo ustrezen DC/DC ali AC/DC pretvornik napetosti? 

Insulated, non insulated

Izoliran ali neizoliran DC/DC pretvornik

Glede na potrebe naše aplikacije izberemo izoliran ali neizoliran DC/DC pretvornik. V kolikor je zahtevana galvanska ločitev, izberemo izoliran DC/DC pretvornik. Neizoliran DC/DC pretvornik je cenovno ugodnejša izbira.

Available space

Varnostni standardi

Preverimo, katere varnostne standarde zahteva naša aplikacija, npr. mednarodni standardi za železniški transport EN 50155 ali medicinski standardi za AC/DC modul EN 60601-1.

Voltage

Prebojna napetost

Pri izoliranih pretvornikih preverimo, katera je zahtevana prebojna napetost (npr. 3 kV, 4 kV).

Security standards

Razpoložljiv prostor

Pred nakupom glede na razpoložljiv prostor preverimo, katere dimenzije pretvornikov potrebujemo in kakšna je razporeditev priključkov.

Power

Obseg vhodne in izhodne napetosti

Preverimo, kakšen obseg vhodne napetosti (npr. 4:1) in kakšne nazivne napetosti potrebujemo.

Installation

Tip montaže in ohišja

Glede na tip montaže in ohišja izbiramo pretvornike za tiskano vezje z ohišjem ali brez, s SIP, DIP ali SMD ohišjem ali pretvornike za montažo na ogrodje (panel mount) oz. za DIN letev.

Directives

Opremljenost z oznakami CE, UL, CSA

Preverimo, ali je izbrani pretvornik opremljen z oznakami (CE, UL, CSA) - odvisno od države, kamor izvažamo naše produkte, in preverimo dokumentacijo, ki dokazuje skladnost z mednarodnimi direktivami.

Izolirani DC/DC pretvorniki

Izolirani DC/DC pretvorniki

Ponujamo najširši izbor izoliranih DC/DC pretvornikov od 0,25 W do 1200 W, za montažo na tiskana vezja ali za montažo na ogrodje (panel mount), proizvajalcev Delta Electronics, ABB in CUI (Bel Group).

Naši pretvorniki so skladni z mednarodnimi varnostnimi standardi, so zanesljivi, kompaktni, kakovostni in učinkoviti ter vključujejo patentirane tehnologije.

Katalogi in brošure:

Izpostavljeno

Delta Electronics izolirani DC/DC pretvornik B62SR24125A

Delta B62SR24125A

Značilnosti:

 • 300 W DC/DC pretvornik za e-mobilnost,

 • zelo širok razpon vhodne napetosti - 18–106 V,

 • 24 V izhodna napetost,

 • izkoristek 91 % pri 48 Vin,

 • integriran Fuse Holder,

 • možnost paralelne vezave,

 • dimenzije: 190 x 76 x 44 mm,

 • IP67 zaščita.

DC-DC_converter_U50SU4P162.png

Proizvajalec Delta Electronics je predstavil dvosmerni DC/DC pretvornik visoke gostote moči U50SU4P162 za podatkovne centre, superračunalnike in druge visokotehnološke sisteme. Z večanjem zahtev po visoki učinkovitosti podatkovnih centrov z visoko gostoto moči, U50SU4P162 zagotavlja dvosmerno pretvorbo 48V/12V, visoko gostoto moči, majhen odtis in do 98 % učinkovitost pretvorbe.

DC/DC pretvornik U50SU4P162 omogoča dvosmerno pretvorbo 48V/12V, 800 W izhodne moči in preklopno frekvenco 1 MHz. Z ultra visoko gostoto moči pretvornik U50SU4P162 lahko doseže 98 % učinkovitost pretvorbe energije.

Neizolirani DC/DC pretvorniki

Neizolirani DC/DC pretvorniki (POL)

Ponujamo najširši izbor neizoliranih DC/DC pretvornikov (POL) za montažo na tiskana vezja, proizvajalcev Delta Electronics, ABB in CUI (Bel Group).

Naši neizolirani pretvorniki so skladni z mednarodnimi varnostnimi standardi, so zanesljivi, kompaktni, kakovostni in učinkoviti ter vključujejo patentirane tehnologije. Možnost avtomatske in PMBus komunikacije ter paralelne vezave. Možno je programirati izhodno napetost z uporabo zunanjega upora ali PMBus komunikacije.

Katalogi in brošure:

Visokonapetostni pretvorniki

Visokonapetostni DC/DC pretvorniki

Ponujamo najširši izbor visokonapetostnih DC/DC pretvornikov za montažo na tiskana vezja, proizvajalca Delta Electronics.

Naši visokonapetostni DC/DC pretvorniki izpolnjujejo široko paleto zahtev po visoki učinkovitosti in spreminjajo način, kako proizvajalci opreme v svojih izdelkih implementirajo visoko napetost. Nudimo široko paleto modulov z izhodno napetostjo od 100 V do 25 kV v sorazmernih in reguliranih topologijah, ki se uporabljajo kot samostojni moduli ali za vključevanje v sklope.

Za več informacij o DC/DC pretvornikih serije HRC05 si lahko preberete v novici.

Katalogi in brošure:

AC/DC pretvorniki

AC/DC pretvorniki za tiskana vezja

Ponujamo široko paleto kakovostnih AC/DC modulov bodisi majhne moči v miniaturnih in popolnoma zaprtih plastičnih embalažah bodisi velike moči (> 300 W) v kompaktnih velikostih in kovinskih ohišjih. Vsi modeli imajo univerzalno vhodno napetost 85–264 VAC. Možne so tudi variante z medicinskim certifikatom EN 60601-1.

Katalogi in brošure:

Izpostavljeno

Delta Electronics AC/DC pretvornik za tiskana vezja PACSR24012

Delta PACSR24012

Značilnosti:

 • AC/DC pretvornik za tiskano vezje, 300 W,

 • izhodna napetost 24 V, tok 12,5 A,

 • širok obseg vhodne napetosti - od 85 VAC do 265 VAC,

 • zelo dober izkoristek - do 93,4 %.

bottom of page