top of page

Napredna serija PCB konektorjev je rojena za prihodnost industrijske avtomatizacije

Več prostora za boljše ožičenje

Dec. 02, 2021

Skupaj s hitrim razvojem industrijske avtomatizacije in IoT se razvija tudi umetna inteligenca (AI) v proizvodnji. V zadnjih letih gre za eno najhitreje razvijajočih se tehnologij. Vključitev AI v proizvodno industrijo prispeva k varnejšemu delovnemu okolju, kar nadalje vodi k dvigu standardov in količini produkcije. AI podpira avtomatizacijo proizvodne industrije, ki s tem dosega natančnost in produktivnost, ki sega izven okvirov človeških zmožnosti. Do leta 2025 naj bi AI v proizvodni industriji letno zrastla za 53,55 %.

Prihod industrije 4.0 je vzpodbudilo proizvodno industrijo k uporabi digitalne tehnologije za krepitev, avtomatizacijo in modernizacijo celotnega proizvodnega procesa, s čimer se izboljšujejo tudi kazalniki proizvodne uspešnosti. V času globalne epidemije Covid-19 je za zmanjšanje odvisnosti od delovne sile in tveganja prekinitve poslovanja večina podjetij uvedla industrijo 4.0, zaradi česar je v prihodnosti pričakovati pospešeno preobrazbo industrije.


Oprema za implementacijo industrije 4.0 vsebuje več elektronskih komponent za popolno avtomatizacijo in informacijsko integracijo. Na ta račun se prostor za komponente za tiskana vezja krči, s čimer se povečuje potreba po PCB komponentah z večjo gostoto, učinkovitostjo in zanesljivostjo.


Serija PCB konektorjev 0191 proizvajalca Dinkle predstavlja rešitev za PCB komponente za industrijo 4.0. Te PCB konektorje se uporablja za prenos signala in so primerni za aplikacije s spremenljivo frekvenco.


Prednosti Dinkle serije 0191 PCB konektorjev:


  • Tesno združevanje za prihranek prostora: zasnova podlage za spajkanje s širino manj kot 3 mm zagotavlja stabilno povezavo in več prostora za PCB ploščo.

  • Zaščitni pokrov: zaščita proti prahu in dotikom, enostavno ga je odklopiti tudi na majhnem prostoru.

  • 45° Push-in dizajn: omogoča večji razpoložljiv prostor in enostavno ožičenje, do 60 % prihranek časa pri ožičenju, možnost povezovanja žic do 1,5 mm².

  • Zasnova dvojne povezave: serija 0191 ima na voljo dve dimenziji polov, 3,5 mm in 5 mm. Različica s 3,5 mm nudi možnost dvojne povezave znotraj istega prostora.

  • Spajkanje s pretaljevanjem (reflow): podpira postopek spajkanja s pretaljevanjem, s čimer se znižajo stroški montaže.

  • Trak in kolut: lahko se ga prilagodi, omogoča samodejno uvajanje PCB komponent, znižuje stroške in zadovolji potrebe po avtomatizirani proizvodnji podjetja.

  • Modularni dizajn: fleksibilna kombinacija konfiguracije.

  • Barve po meri: za lažjo identifikacijo lahko konektor prilagodite kateri koli barvi modula.

  • Vsi izdelki so v skladu z UL in VDE varnostnimi standardi ter so prestali varnostne teste, ki so zahtevnejši od industrijskih standardov.


Če želite izvedeti več o Dinkle konektorjih serije 0191, kontaktirajte našo produktno specialistko. Za več informacij o naši ponudbi konektorjev za tiskana vezja kliknite tukaj.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page