top of page

Napredne rešitve za svetlobno varnostno označevanje

Za večjo varnost in preprečitev nesreč na delovnem mestu

Jun. 04, 2021

Svetlobno varnostno označevanje na delovnem mestu igra zelo pomembno vlogo. Ne zagotavlja samo udobnih in produktivnih delovnih pogojev, ampak izboljšuje tudi varnost in preprečuje nesreče. Pravilno varnostno svetlobno označevanje v delovnem okolju prispeva k večjemu prepoznavanju tveganj, večji pozornosti in reakciji operaterjev ter zmanjšuje možnosti za napake.

Svetlobne oznake za razliko od fiksnih oznak (barvanje, lepljenje ipd.) v veliko primerih bolj jasno označujejo nevarnosti in varne poti, predvsem tam, kjer obstajajo težave z apliciranjem fizičnih oznak. Njihova velika prednost je tudi premičnost. Tak primer aplikacije so žerjavi z nameščenim svetlobnim virom. Pravilno izbrane in nameščene rešitve svetlobnega varnostnega označevanja zelo učinkovito preprečujejo nezgode na delovnih mestih. Zaradi prednosti, ki jih prinaša svetlobno varnostno označevanje, ga uporablja vedno več podjetij.


V podjetju Nexum nudimo izdelke za varnostno svetlobno označevanje proizvajalca Progtech. Gre za podjetje, ki je specializirano za načrtovanje in izdelavo opreme za LED razsvetljavo. Njihovo znanje in izkušnje jim omogočajo oblikovanje in produkcijo prilagojenih LED rešitev za svetlobno varnostno označevanje.


Progtech luči so zasnovane tako, da z nizko porabo energije na tla projicirajo simbole in črte, s čimer se izognemo uporabi toksičnih barv na tleh, neprestanem ponovnem barvanju in lepljenju oznak ter težavam z umazanimi področji, kjer fizične oznake delujejo zelo slabo.


Svetlobno varnostno označevanje za različne aplikacije

Nudimo prilagojene LED rešitve za varnostno svetlobno označevanje za različne aplikacije:


  • Industrijski LED projektorji za zagotavljanje varnostne razsvetljave na vozilih (viličarji, vozički,  samovozeči transporterji ipd.). LED svetlobni viri, ki so aplicirani na vozilih, projicirajo močan žarek na razdalji več metrov, kar omogoča zgodnje opozarjanje na nevarnost prihoda vozila.

  • Industrijski LED projektorji za opozarjanje okolice na prihod oz. premike industrijskih  žerjavov. Idealni so za večjo varnost žerjavistov in delavcev v bližini žerjavov.

  • LED projektorji za osvetljevanje pešpoti, transportnih poti, poti za izhode v sili ipd. Projicirani žarki so vedno dobro vidni brez nevarnosti bledenja ali prekritja z umazanijo.

  • LED projektorji za projiciranje varnostnih znakov na tla, s čimer se zagotavlja varnost zaposlenih s široko paleto aplikacij, ki jih je mogoče doseči s posebnim sistemom leč. Te leče na tla projicirajo posebne oblike v zelenih, rdečih in modrih barvnih različicah.

  • Industrijski LED reflektorji, primerni za prašne prostore z visokimi temperaturami in kjer je potrebno zamenjati vire halogene svetlobe. Ti reflektorji imajo stopnjo zaščite IP65 in so na voljo v nevtralni beli (4.000 K) in hladno beli (5.000 K) barvi.

  • Posebna razsvetljava – linija Storm Tower Projectors je idealen izdelek za pritrditev na svetlobne stolpe v zelo izpostavljenih okoljih, kot so pristanišča, letališča, naftne in plinske družbe, zunanja območja industrijskih podjetij, nogometna igrišča, smučišča itd.


Za več informacij o rešitvah in izdelkih za varnostno razsvetljavo kontaktirajte našega specialista. Če želite izvedeti več o naši ponudbi drugih rešitev za varnost na delu, kliknite tukaj.

KONTAKT

Jurij Žvab

Cable Management | Industrial Identification | Safety at Work


T: +386 40 755 559

E: jurij@nexum.si

bottom of page