top of page

Konektorji za hitre prenose v aplikacijah za oskrbo pacientov

Tehnologija, ki zagotavlja varne in zaščitene povezave

Sep. 28, 2021

Potrebe medicine presegajo varne pogoje operacijske dvorane in bolnišnice. Za mnoge bolnike se skrbi v drugih okoljih – zdravniških ordinacijah, zdravstvenih domovih in vedno več tudi na domu. To še posebej velja za paciente, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo. Tehnologija, ki jo potrebujejo, pa se v prvi vrsti sooča z izzivom uporabe na daljavo.

Tu ne gre za nov trend. Zdravstveni delavci že vrsto let obiskujejo domove bolnikov. Tako se na primer v mnogih delih sveta predporodna oskrba za bodoče matere izvaja na domu. Oprema, ki jo uporabljajo babice, mora biti prenosna, da omogoča enostavno uporabo, a hkrati dovolj robustna, da je kos pogosti uporabi. Pri načrtovanju najnovejših medicinskih pripomočkov je potrebno ta dva pogoja vedno upoštevati.


Poleg tradicionalnih aplikacij medicinska industrija izkorišča najnovejši način komuniciranja med napravami, ki predstavlja središče Interneta stvari (IoT). IoT omogoča izmenjavo podatkov med napravami in je z nedavno uvedbo brezžičnega omrežja 5G dosegel novo raven prefinjenosti. Sposobnost oddaljenega spremljanja in zdravljenja pacientov je revolucionirala številne vidike medicinske industrije.


Napredek na področju prenosne tehnologije nekatere bolnike osvobaja potrebe po rednem obiskovanju klinik, kar jim omogoča, da nadaljujejo z vsakdanjim življenjem. Razvoj tehnologije zdravljenja, kot so razpršilci in sistemi za prejemanje inzulina, bolnikom omogoča, da dobijo v udobju svojega doma popolno zdravstveno oskrbo. Hkrati pa povezljivost, ki jo zagotavlja omrežje 5G, pomeni, da lahko zdravstveni delavci ves čas spremljajo pacientovo stanje na daljavo.


Moč prenosnih naprav

Prenosne naprave nimajo veliko skupnega z velikimi in okornimi stroji, ki jih pogosto najdemo v bolnišnicah. S sodobnim elektronskim oblikovanjem je nova generacija prenosnih naprav postala nevsiljiva in priročna, kar pacientom omogoča nemoteno vsakdanje življenje tudi med zdravljenjem in spremljanjem njihovega zdravstvenega stanja.


Pametna ura je primer naprave, kjer sta združeni majhnost in napredna funkcionalnost. Z uporabo Bluetooth-a za povezavo s 5G napravo, kot je pametni telefon, lahko ta prenosna tehnologija zbira podatke o uporabniku in jih na daljavo deli z zdravstvenim osebjem. V mnogih primerih spremljanje bolnika čez dan omogoča natančnejši vpogled v njegovo zdravstveno stanje kot številni instrumenti v bolnišnici.


Vse te nove aplikacije za prenosno tehnologijo in podatkovno komunikacijo pomenijo, da so zanesljivi in visoko hitrostni konektorji ključni za prihodnost medicinske industrije.


Nova generacija zdravstvene oskrbe

Uporaba naprav, ki zagotavljajo oskrbo na daljavo, mora nasloviti vprašanje podatkovne varnosti. Skupaj s prenosnimi napravami, ki prenašajo podatke pacientov prek omrežij 5G, morajo razvijalci razviti tehnologijo, ki zagotavlja varne in zaščitene povezave. Na srečo se lahko medicinska industrija opre na strokovno znanje drugih industrij in izbiro rešitev, ki so se že izkazale za uspešne pri drugih občutljivih aplikacijah, kot so podatkovni centri in potrošniške naprave.


Nexumov dobavitelj Samtec ima dolgoletne izkušnje pri ustvarjanju rešitev za priključke v medicinski industriji. Konektorji za hitre prenose in močnostni konektorji, ki so bili podvrženi Samtecovemu strogemu testiranju, lahko zelo koristijo razvijalcem najnovejših medicinskih naprav. Certifikati, ki jih imajo izdelki podjetja Samtec dajejo inženirjem samozavest, ki jo potrebujejo pri ustvarjanju medicinskih izdelkov, primernih za novo generacijo zdravstvene oskrbe.


Samtec nudi širok razpon rešitev za katerikoli tip aplikacije v medicini:


  1. Diagnosticiranje na mestu & spremljanje: od dokumentacije do testiranja in spremljanja. Samtec nudi visoko hitrostne ultra mikro in RF rešitve, ki so zelo zanesljive in tako idealne za prenosljivost in natančnost naprav za diagnosticiranje (POC) za pridobitev podatkov v realnem času.

  2. Terapevtika: danes terapije in rehabilitacije vključujejo nove tehnologije, od robotike do vsadkov, ki zahtevajo zanesljive rešitve za pomoč pri zdravljenju bolezni, poškodb in bolečin. Samtec ponuja robustne in ultra mikro povezave, ki zagotavljajo visoko zanesljivost, potrebno za zagotovitev dosledne in učinkovite terapije.

  3. Medicinska oprema: medicinska oprema pokriva široko paleto, od monitorjev do robotov, vendar so za vse potrebne podobne rešitve – visoka zmogljivost, zanesljivost, robustnost, lahkost in kompaktnost. Medicinska oprema postaja vse bolj izpopolnjena, konektorji za hitre prenose, močnostni konektorji in RF priključki podjetja Samtec pa so idealni za tovrstne aplikacije, kjer je konsistentno delovanje ključnega pomena.

  4. Kirurgija: oprema, ki jo najdemo pri kirurgiji, od razsvetljave in miz do monitorjev in robotike, zahteva povezave, ki so visoko zanesljive in sposobne prenesti težka okolja. Samtec nudi vrsto robustnih in zmogljivih rešitev, idealnih za ohranjanje varnosti in učinkovitosti operacijske sobe tako za bolnike kot za zdravstveno osebje.

  5. Slikanje: medicinsko slikanje zahteva rešitve z visoko hitrostjo prenosa podatkov za hiter prenos velikih količin posnetkov iz naprave na procesor. Samtec ponuja komponente za hitre in nemagnetne povezave za kakovostno slikanje, ki pomaga pri diagnosticiranju, spremljanju in obravnavanju zdravstvenih stanj.


Naša produktna specialistka vam z veseljem pomaga pri izbiri pravega izdelka za vas. Nudimo tehnično in prodajno podporo. Za več informacij o izdelkih podjetja Samtec jo kontaktirajte. Če želite izvedeti več o konektorjih za hitre prenose v naši ponudbi, kliknite tukaj.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page