top of page

Vizualizacija Lockout Tagout sistema na delovnem mestu

Za povečanje priročnosti in vidnosti Lockout Tagout sistema implementirajte po naročilu narejene shadowboard-e

Maj 24, 2024

Varnost na delovnem mestu je zelo pomemben dejavnik vsakega podjetja. Učinkovit način za dosego visoke stopnje varnosti je uporaba Lockout Tagout postopka, ki s prekinitvijo oskrbe z električno energijo prepreči nesreče z gibljivimi deli stroja.

Omogočite dostop do Lockout Tagout opreme, kjer jo potrebujete


Za zagotavljanje vidnosti in priročnosti Lockout Tagout opreme predstavljamo shadowboard-e. Gre za table, ki so lahko sestavljene iz več plošč in vključujejo »sence« oz. obrise Lockout Tagout ključavnic, naprave in dodatno opremo, ki se uporablja na določenem delovnem mestu. Shadowboard-i zaposlenim močno olajšajo delo in poskrbijo, da se oprema po koncu servisa vrne na svoje mesto. 


Katera oprema je označena na shadowboard-ih?


Table prilagodimo vašim potrebam in s tem poskrbimo, da je na njih vključena vsa ustrezna oprema, ki jo uporabljate. Sporočite nam vaše želje, mi pa bomo poskrbeli, da bodo uslišane. 


Primer dobre prakse: Uporaba shadowboard-a v skladišču


Skladišče velike organizacije za spletno trgovino za optimizacijo učinkovitosti Lockout Tagout sistema in ohranjanje varnosti na delovnem mestu uporablja zelo vidne shadowboard-e po meri, ki Lockout Tagout sistem naredijo bistveno bolj učinkovit, saj zaposlenim in izvajalcem jasno pokažejo, katero opremo morajo vzeti in kam jo morajo vrniti po servisiranju stroja.


Primer dobre prakse: Uporaba shadowboard-a v proizvodnji


Proizvajalec čokolade je v svoji proizvodnji že imel Lockout Tagout ključavnice, opremo in postopke, ki omogočajo varno poseganje v stroje, a je podjetje želelo narediti še korak naprej k optimalni uporabi Lockout Tagout opreme. Odločili so se za pet shadowboard-ov. Štirje so specifični za različna območja proizvodnje, eden pa služi kot osrednja vzdrževalna tabla. Table vključujejo »obrise« za ključavnice v različnih barvah, zaklepne naprave za ventile ter za različne dodatke. Vključeni so tudi nosilci za varnostne tablice, kar resnično izboljša urejenost in vidnost vseh pripomočkov.V praksi se je uporaba shadowboard-ov izkazala za zelo uporabno, saj bistveno prispeva k organiziranosti in urejenosti ter olajša izvedbo Lockout Tagout postopka. Shadowboard-e izdelamo po naročilu in jih prilagodimo vašim zahtevam. Za več informacij o Lockout Tagout shadowboard-ih in ostalih rešitvah s področja varnosti pri delu kontaktirajte našega specialista.

KONTAKT

Jurij Žvab

Cable Management | Industrial Identification | Safety at Work


T: +386 40 755 559

E: jurij@nexum.si

bottom of page