top of page

Elektrifikacija vozil: pot pred nami

Mobilnost prihodnosti

Maj 21, 2021

V zadnjih 30 letih smo priča izjemnemu razvoju avtomobilov. Eden izmed glavnih razlogov za to je elektrifikacija vozil. Nekoč so bili smerniki mehanska stikala, danes pa je vse del elektronike, vključno z zvokom smernikov. Z vedno večjim obsegom elektronike moderna vozila pridobivajo na inteligenci.

Inteligenco vozil omogoča tehnologija V2X oz. komunikacija vozila z vsemi stvarmi. S to tehnologijo lahko vozila uporabljajo množico podatkov iz prometa, zaradi česar lahko voznika opozarja na nevarnosti. V2X tehnologija izkorišča omrežje 5G in storitve v oblaku naslednje generacije. Njena uporaba izboljšuje pretok prometa in povečuje varnost. V Nexumu sodelujemo s proizvajalcem Samtec, ki nudi izdelke za pomoč pri usmerjanju podatkov od radijskih sprejemnikov 5G do senzorjev po celem vozilu. V kombinaciji z IATF 16949 certifikatom in tehničnim znanjem Samtec ponuja podporo edinstvenim izzivom v avtomobilskih in transportnih aplikacijah.


E-mobilnost je gonilo razvoja avtomobilske tehnologije, še posebej potrebe po moči. Električni avtomobili zahtevajo DC-DC/AC-DC pretvorbo moči, upravljanje s toploto za daljšo življenjsko dobo, kot tudi shranjevanje energije in učinkovito gretje in hlajenje kabine. Od polnilnih postaj in oddaljenega ali mobilnega polnjenja (od vozila – do vozila) do popolne zamenjave baterije uporabniki potrebujejo možnost za hitro polnjenje njihovih vozil doma ali na poti. Proizvajalec Samtec nudi široko paleto medsebojnih povezav in visoko zmogljivih rešitev, ki zadostijo tem potrebam.


Elektrifikacija vodi do avtomobilske industrije 2.0

Avtomobilska industrija 2.0 raste brez primere. Z globalnimi proizvodnimi zmogljivostmi, široko paleto preizkušenih rešitev za medsebojno povezovanje in popolnimi zmožnostmi za razvoj izdelkov po meri je podjetje Samtec v dobrem položaju, da podpira potrebe po medsebojnih povezavah v avtomobilskih aplikacijah.


Za dosego TS 16949 standarda za avtomobilske aplikacije morajo biti izdelki certificirani kot ACD izdelki (Automotive Certified Designs). Samtec je pridobil ISO/TS 16949 certifikat leta 2006. Zbral je skupino strokovnjakov in sistemov, ki je bila oblikovana posebej za podporo edinstvenim izzivom avtomobilskih aplikacij, ki potrebujejo rešitve za medsebojno povezovanje. Samtecov obseg delovanja na področju avtomobilskih aplikacij vključuje:

  • oblikovanje in izdelava konektorjev za PCB, ki spadajo v ACD serijo,

  • konektorji serije ACD, ki so IMDS registrirani (International Material Data System),

  • širok nabor izdelkov, primernih za prototipe in aplikacije za testiranje opreme.


Proizvajalec Samtec nudi kvalitetno spojno tehniko - konektorje in rešitve za avtomobilsko industrijo:

  • Konektorje za varnost: za varnostne senzorje, komunikacijo v sili, protivlomne sisteme, prostoročne sisteme, sisteme za sprostitev zračnih blazin.

  • Konektorje za DIS (driver information system) / Audio: navigacija in sledenje, tempomat, GPS, satelitski radio, razvedrilni sistemi, opozorilni sistemi.

  • Konektorje za kontrolne module: instrumentna plošča in kokpit, krmilni moduli, zavorni moduli, nadzorni sistemi motorja, električne ključavnice, avtomatski menjalnik (Tiptronic).

  • Konektorje za notranjost kabine: električni pomik stekel in sedežev, krmilniki za sončno streho, dnevna/nočna ogledala, notranja razsvetljava, sistem nočnega vida, nadzor klime.


Izdelki proizvajalca Samtec so skladni s TS 16949, ISO 14001 in ISO 9001 certifikati. Poleg tega so njihovi izdelki v skladu z mednarodnimi predpisi o prometu in orožju (ITAR) ter z direktivami EU o OEEO in RoHS.


Za več informacij o izdelkih za e-mobilnost kontaktirajte našega specialista. Če želite izvedeti več o izdelkih podjetja Samtec, kliknite tukaj.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page