top of page

Rešitve za pametno proizvodnjo – miniaturne sponke za tiskana vezja

Kompaktne, a z več povezavami

Jul. 22, 2021

Industrije se vedno bolj preusmerjajo v pametno proizvodnjo. Pametna proizvodnja (smart/intelligent manufacturing) je širok koncept, ki zajema optimizacijo proizvodnje in transakcijo izdelkov s celovito uporabo naprednih informacijskih in proizvodnih tehnologij. Velja za nov proizvodni model, ki temelji na znanosti inteligence in tehnologiji, ki močno nadgrajuje načrtovanje, proizvodnjo, upravljanje in integracijo celotnega življenjskega cikla tipičnega izdelka.

Različni poznavalci proizvodnih sistemov ugotavljajo, da nameravajo številne industrije nadgraditi njihove proizvodnje s pametnimi proizvodnimi sistemi. Glavni izziv za pametne proizvodne sisteme predstavlja težava z združljivostjo obstoječih strojev in sistemov z novo tehnologijo.


Za poenostavitev digitalne transformacije avtomatsko vodene opreme je kompaktna zasnova neizogibna. Z razvojem tehnologije je večni izziv, kako združiti servo pogone, krmilnike in nadzorne naprave z visoko gostoto povezav s kompaktnimi aplikacijami. Proizvajalec sponk za tiskana vezja Dinkle je našel idealno rešitev za te izzive.


Dinkle sponke za tiskana vezja serije 0159 in 0156

Dinkle je eno vodilnih podjetij pri proizvodnji miniaturnih sponk za tiskana vezja. Sponke serije 0159 in 0156 so majhne, certificirane, primerne so za kompaktno povezavo in prispevajo k enostavnemu ožičenju. Dvonivojske PCB sponke serije 0159 in 0156 so na voljo s 4-40 pozicijami in so idealne za industrijske aplikacije. Odlikuje jih Push-In-Design (PID) tehnologija in jih je mogoče enostavno priključiti na vtičnice bodisi z vijačno prirobnico, zaklepno prirobnico ali mehanizmom za sprostitev. Takšna zasnova je učinkovita in idealna za ožičenje v tesnih prostorih.


Prednosti sponk za tiskana vezja serije 0159 in 0156:


  • Dvostopenjska zasnova: rahlo višja struktura omogoča dvoslojno gostoto ožičenja (do 40 povezav). Dvostopenjska zasnova prihrani veliko prostora na tiskani plošči, hkrati pa zmanjšuje proizvodne stroške.

  • Nov push-in dizajn: napredni push-in dizajn omogoča direktno vstavljanje žice in bistveno skrajša čas ožičenja (za približno 60 %).

  • 100 % zanesljiv dizajn: preprečuje nepopravljivo škodo na tiskanem vezju in opremi zaradi nepravilnega spajanja.

  • Visoki varnostni standardi: Dinkle sponke serije 0159 in 0156 so v skladu z UL in VDE standardom. Material, odporen na visoke temperature, omogoča ponovno spajkanje.


Za več informacij o PCB sponkah in konektorjih proizvajalca Dinkle kontaktirajte našega specialista. Če želite izvedeti več o sponkah in konektorjih za tiskana vezja, kliknite tukaj.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page