AC DC power supplies.jpg

Rešitve s področja močnostne elektronike: AC/DC napajalniki

Pri avtomatiziranih proizvodnih procesih je oskrba z električno energijo osnova, ki zagotavlja stabilnost in varnost sistema. Izbira ustreznega napajanja predstavlja bistveno razliko med napravo, ki obratuje optimalno, in napravo, ki deluje neskladno. Nudimo najnovejšo tehnologijo v najbolj kompaktnih oblikah. Nudimo široko paleto AC/DC napajalnikov z različnimi montažnimi sistemi, vključno z montažo na DIN letev, v ohišju za direktno montažo ali brez ohišja za direktno montažo.

Kako izbrati ustrezen industrijski AC/DC napajalnik?

Način montaže

Glede na način montaže se lahko izbira med industrijskimi AC/DC napajalniki za montažo na DIN letev, napajalniki za vgradnjo z ohišjem ali napajalniki za vgradnjo brez ohišja.

Tip ohišja

Prepričati se je potrebno ali se potrebuje plastično ali kakovostno ALU ohišje, odporno proti koroziji.

Razpoložljiv prostor

Glede na razpoložljiv prostor se preveri, katere dimenzije industrijskih AC/DC napajalnikov so primerne, in se pred nakupom prepriča, da ni izbran prevelik napajalnik.

Izhodna moč

Priporočljivo je, da je izhodna moč industrijskega AC/DC napajalnika vsaj 30 % višja od maksimalne skupne moči vseh porabnikov. S tem se zagotovi zanesljivo delovanje sistema napajanja.

Hlajenje

Poskrbeti je potrebno za ustrezno hlajenje industrijskega AC/DC napajalnika, saj se njegova izhodna moč znižuje s tem, ko temperatura raste. 

Opremljenost z oznakami CE, UL, SIQ, CSA

Preveriti je potrebno, ali je izbrani industrijski AC/DC napajalnik opremljen z oznakami CE, UL, SIQ, CSA, odvisno od države, kamor se izvaža izdelke. Potrebno je preveriti dokumentacijo, ki dokazuje skladnost industrijskega AC/DC napajalnika z mednarodnimi direktivami. 

Varnostni standardi

Potrebno je preveriti, katere varnostne standarde zahteva uporabnikova aplikacija. Preveri se, če je dokumentacija za industrijski AC/DC napajalnik, ki dokazuje skladnost, na voljo.

Popoln izbor AC/DC napajalnikov

Za zagotovitev optimalnih rešitev našim strankam sodelujemo z različnimi proizvajalci, ki so naši neposredni partnerji: Delta Electronics, XP Power, ABB (GE) in CUI. Vsi ti partnerji so vodilni pri oblikovanju in izkušnjah na področju industrijskih napajalnikov. Po potrebi dobavimo tudi napajalnike drugih proizvajalcev, kot so EOS Power, Mean Well Mornsun, Enercon in MPL. Pokličite za pomoč pri izbiri ali za predstavitev. Z veseljem se bomo odzvali in vam strokovno svetovali.

Katalogi in brošure:

AC/DC napajalniki v ohišju

Ponujamo najširši izbor vgradnih napajalnikov v ohišju, proizvajalcev Delta Electronics in XP Power. AC/DC napajalniki v naši ponudbi so skladni z mednarodnimi varnostnimi standardi, so zanesljivi in kakovostni, saj imajo vgrajeno vezje za prenapetostno zaščito, tokovno zaščito, zaščito pred kratkim stikom in zaščito pred pregrevanjem.

AC/DC napajalniki brez ohišja

Naša ponudba zajema širok izbor vgradnih AC/DC napajalnikov brez ohišja, proizvajalcev Delta Electronics, XP Power in drugih. Industrijski napajalniki brez ohišja so idealni za okolja z višjimi temperaturami, kjer ni škodljivih vplivov iz okolja. V ponudbi imamo tudi napajalnike brez ohišja z dodatno zaščito, ki jo omogočajo posebni premazi, ki ščitijo komponente pred prahom, onesnaženjem in vlago.

AC/DC napajalniki za montažo na DIN letev

AC/DC napajalniki za montažo na DIN letev so izdelani iz različnih materialov za različne funkcije (primer: CliQ z aluminijastim ohišjem ter napredni sistem za povečanje moči - CliqM za zahtevnejše aplikacije).

 
Želite biti informirani o naših novostih, aktualnih dogajanjih in promocijah?

Nexum d.o.o.

Obrtniška ulica 11

1370 Logatec, Slovenija

Tel.: +386 1 759 17 46

E-mail: info@nexum.si

Delovni čas

pon. - čet.: 08:00—16:00

pet.: 08:00—15:00

sob. in ned.: zaprto

© 2020 by Nexum Ltd.