top of page
AC DC power supplies.jpg

Rešitve s področja močnostne elektronike: AC/DC napajalniki

Pri avtomatiziranih proizvodnih procesih je oskrba z električno energijo osnova, ki zagotavlja stabilnost in varnost sistema. Izbira ustreznega napajanja predstavlja bistveno razliko med napravo, ki obratuje optimalno, in napravo, ki deluje neskladno. Nudimo najnovejšo tehnologijo v najbolj kompaktnih oblikah. Nudimo široko paleto AC/DC napajalnikov z različnimi montažnimi sistemi, vključno z montažo na DIN letev, v ohišju za direktno montažo ali brez ohišja za direktno montažo.

Kako izbrati ustrezen industrijski AC/DC napajalnik?

Installation

Način montaže

Glede na način montaže se lahko izbira med industrijskimi AC/DC napajalniki za montažo na DIN letev, napajalniki za vgradnjo z ohišjem ali napajalniki za vgradnjo brez ohišja.

Type of housing

Tip ohišja

Prepričati se je potrebno ali se potrebuje plastično ali kakovostno ALU ohišje, odporno proti koroziji.

Available space

Razpoložljiv prostor

Glede na razpoložljiv prostor se preveri, katere dimenzije industrijskih AC/DC napajalnikov so primerne, in se pred nakupom prepriča, da ni izbran prevelik napajalnik.

Power

Izhodna moč

Priporočljivo je, da je izhodna moč industrijskega AC/DC napajalnika vsaj 30 % višja od maksimalne skupne moči vseh porabnikov. S tem se zagotovi zanesljivo delovanje sistema napajanja.

Cooling

Hlajenje

Poskrbeti je potrebno za ustrezno hlajenje industrijskega AC/DC napajalnika, saj se njegova izhodna moč znižuje s tem, ko temperatura raste. 

Directives

Opremljenost z oznakami CE, UL, SIQ, CSA

Preveriti je potrebno, ali je izbrani industrijski AC/DC napajalnik opremljen z oznakami CE, UL, SIQ, CSA, odvisno od države, kamor se izvaža izdelke. Potrebno je preveriti dokumentacijo, ki dokazuje skladnost industrijskega AC/DC napajalnika z mednarodnimi direktivami. 

Security standards

Varnostni standardi

Potrebno je preveriti, katere varnostne standarde zahteva uporabnikova aplikacija. Preveri se, če je dokumentacija za industrijski AC/DC napajalnik, ki dokazuje skladnost, na voljo.

Popoln izbor AC/DC napajalnikov

Za zagotovitev optimalnih rešitev našim strankam sodelujemo z različnimi proizvajalci, ki so naši neposredni partnerji: Delta Electronics, ABB (GE) in CUI. Vsi ti partnerji so vodilni pri oblikovanju in izkušnjah na področju industrijskih napajalnikov. Po potrebi dobavimo tudi napajalnike drugih proizvajalcev, kot so EOS Power, Mean Well Mornsun, Enercon in MPL. Pokličite za pomoč pri izbiri ali za predstavitev. Z veseljem se bomo odzvali in vam strokovno svetovali.

Katalogi in brošure:

AC/DC napajalniki v ohišju

Ponujamo najširši izbor vgradnih napajalnikov v ohišju, proizvajalca Delta Electronics. AC/DC napajalniki v naši ponudbi so skladni z mednarodnimi varnostnimi standardi, so zanesljivi in kakovostni, saj imajo vgrajeno vezje za prenapetostno zaščito, tokovno zaščito, zaščito pred kratkim stikom in zaščito pred pregrevanjem.

AC/DC napajalniki brez ohišja

Naša ponudba zajema širok izbor vgradnih AC/DC napajalnikov brez ohišja, proizvajalcev Delta Electronics in drugih. Industrijski napajalniki brez ohišja so idealni za okolja z višjimi temperaturami, kjer ni škodljivih vplivov iz okolja. V ponudbi imamo tudi napajalnike brez ohišja z dodatno zaščito, ki jo omogočajo posebni premazi, ki ščitijo komponente pred prahom, onesnaženjem in vlago.

Napajalniki_za_montažo_na_DIN_letev.jpg

AC/DC napajalniki za montažo na DIN letev so izdelani iz različnih materialov za različne funkcije (primer: CliQ z aluminijastim ohišjem ter napredni sistem za povečanje moči - CliqM za zahtevnejše aplikacije).

bottom of page