top of page

Zakaj danes hitra dobava izdelkov predstavlja takšen izziv?

Zahtevne pogoje v dobavni verigi je možno preseči

Avg 18, 2022

V industriji elektronskih komponent je surovine težko dobiti. Odsotnost delavcev zaradi bolezni (Covid-19) ima še vedno velik vpliv na zamude v proizvodnji.

Materiali, kot so neon, paladij, nikelj in drugi, so težko dobavljivi zaradi prepovedi uvoza dobrin iz Rusije, prav tako imamo probleme z zračnim transportom, saj vsa azijska letala v Evropo običajno letijo skozi ruski zračni prostor, to pa sedaj ni mogoče. Zaloge proizvajalcev so zato nižje od običajnih.


Ker so težave z dobavno verigo vedno večje, proizvajalci iščejo kakršno koli rešitev, da izdelke spravijo do končnih kupcev. Ena od možnih rešitev je modularna zasnova elektronskih komponent.


Modularna zasnova komponent kot možna rešitev težav v dobavni verigi


Modularna zasnova ne predstavlja novega koncepta pri zasnovi izdelka. Gre za oblikovalski pristop, ki vključuje manjše, neodvisne module v končen izdelek. Moduli omogočajo fleksibilnost in prilagodljivost sistema, saj lahko z njihovo menjavo ustvarimo številne različice izdelka.


Tako pri načrtovanju vezij proizvajalci že uporabljajo načela modularne zasnove. Četudi osnovna digitalna zasnova procesorjev in pomnilnika ostajata enaka, obstaja poljubno število modularnih možnosti za priklop I/O, analognih, podatkovnih, komunikacijskih in podobnih elektronskih funkcionalnosti.


V mnogih aplikacijah lahko proizvajalci  vključijo vse elektronske funkcionalnosti na eno tiskano vezje. Vendar, ker je trenutno to zamuden proces, se raje odločijo za modularen pristop, pri katerem izdelajo identične modularne matične plošče za vse izdelke potem pa dodajajo module po potrebi. S tem je proizvodnja veliko hitrejša in tudi ugodnejša. Nove modularne razširitvene kartice potrebujejo le priključke od plošče do plošče.


Rešitve za povezovanje med ploščami


V Nexumu nudimo široko ponudbo konektorjev za povezavo dveh vezij proizvajalca Samtec . Večina novih modularnih razširitvenih kartic ne deluje pri hitrosti prenosa podatkov PAM4 56/112 Gbps. Zato imamo prilagodljive rešitve konektorjev, ki so na voljo  v različnih višinah, gostotah in orientacijah. Različice vključujejo navpično in pravokotno usmeritev, površinsko montažo, zatisne in prehodne zaključke.


Izzivi v dobavnih verigah vsekakor ostajajo. Vsi vključeni pa iščejo različne načine, kako jih preseči. V podjetju Nexum se trudimo strankam čim hitreje zagotoviti naročene izdelke, tako da skrbimo za čim večjo zalogo. Prav tako smo z našimi dobavitelji elektronskih komponent in prevozniki v vsakodnevni komunikaciji, da zagotovimo stroškovno učinkovito in čim hitrejšo dobavo naročenih komponent.


Če želite izvedeti več o naši ponudbi visokohitrostnih konektorjev za povezavo dveh vezij proizvajalca Samtec, kontaktirajte našo produktno specialistko, ki bo našla najboljšo rešitev za vašo aplikacijo. Preglejte si tudi našo drugo ponudbo s področja konektorjev in kablov za hitre prenose.

KONTAKT

Aleksandra Memon

Power Electronics | PCB Relays & SSR | PCB Connectivity


T: +386 41 681 876

E: aleksandra@nexum.si

bottom of page